Tuesday, April 25, 2006

Bukan datang bulan!

Bilik guru


Saya di meja saya. Meng’update’ RPH.


“tit tit, tit tit!” handphone Cikgu Zainal

“bum! Arrggh! Nak mengajar esok, esoklah buat!” bosan. tutup RPH. Mengeluarkan buku kehadiran murid untuk menanda. Yang tidak hadir tadi, Arif, Helmee dan Asmaaq.


“tit tit, tit tit!” handphone Cikgu Zainal

“Cis! Asmaaq datang lewat la tadi!” dalam hati. Ambil liquid dan padam. Tutup buku kehadiran. Keluarkan senarai semak pembelian buku adab belajar. Nama murid belum tulis lagi. Ambil pen, tulis.



“tit tit, tit tit!” handphone Cikgu Zainal

“Eh! Aiman dah bayarlah! Kenapa aku tak tanda nama dia ni?” Saya ambil buku baru dan tuliskan nama Aiman. Kekal buku ini untuk, Aiman. Beres. Saya capai pula kad laporan murid, baru hendak mula menulis..



“tit tit, tit tit!” handphone Cikgu Zainal lagi!


“ha alaa.. kecoh lah kau ni Enal! Daripada tadi.. ##$&*#%&#&&!!@!@####!!!!!”


“??” Cikgu Zainal.


Ps: Saya tunggu pekeliling baru dari kementerian. Pasal handphone!


Mohon maaf pada yang tidak dapat meninggalkan komen. Bukan salah saya. Masalah teknikal barangkali. Terima kasih kerana membacanya. sila ambil bunga telur daripada blackpurple..

35 comments:

ontahsapo said...

ajar dia cara nak silent'kan handphone tu....

Op said...

hehehe tak lama lagi mungkin ada 'sila silentkan phone anda di kawasan sekolah'

atok said...

terganggu? huhuhuhu... tunggu time solat jemaah kat mesjid.

bismillah ... aduh salehaaaa ... isk..

sya said...

kalau cikgu cam ni.. camana le kalau anak murid dibenarkan bawa hp kan?

MAMARISYIA said...

heheheh...sibuk betul cikgu zainal tu yach!!!

Alex Lacey said...

ooo...cikgu zainal yg glemer nama naik masa anak murid gaduh2 tu? kekekekekkee

FaEzHussain said...

cikgu zainal baru dapat fon baru kut, saje nak bg awak hangin...hehehhe...

ron97 said...

tak berkaitan langsung bunyi henpon tu dengan kesalahan yg hang buat
mmg sah datang bulan
hahaha

blackpurple said...

Cuba mintak cikgu zainal tukar ke nada poliponik, lagu juita ke.. tapi jangan lagu mawi...muak....

ps: RM50 simpan mana? hehehe...

zino said...

cikgu zainal ber sms dengan sape lah tu ya hehe

Syikin said...

sian cikgu zainal terpinga2 seketika :)

semut said...

aku?dengan selamber sembang ngan awek aku depan bebudak.haha. akukan rock.haha.

hitomi said...

tu maksudnya, cikgu zainal tu byk 'peminat'...hehehehehe...jan jeles...

Pegawai Khalwat said...

Hang pernah dengar handphone cicah kopi o? Lain kali spare kopi o gelas besar kat sebelah hang.

Pesan kat Cikgu Zainal yang handphone dia sebab kalau dicicah kopi o, mesti dia tak 'tit tit tit' lagi.

gitartong said...

ontahsapo
saya dah ajar cara 'off'kan telefon.

Op
'silent' ok. jangan kata tak boleh pakai. saya juga yang susah. hahaha!

atok
dalam masjid? lagi hampeh!

sya
murid tahap satu belum ada lagi yang bawa handphone. tahap 2 ada.

MR
hahaha! cikgu zainal lagi!

AL
glemer cikgu zainal

Faezhussain
baru apanya! bunyi 'tit tit'! tak sedap langsung! haha!

ron97
konsentrasi ron.. konsentrasi.. ketenangan kita telah dicabul! haha!

blackpurple
nak tukar polifonik, kena tukar phone. tapi cikgu zainal sayang dengan phone yang bunyi 'tit tit'. lepas baca anda punya entry baru faham apakah RM 50 itu. mula2 saya konpius.

zino
entahlah dengan siapa. dia selalu busy dengan sms. tak perlu tengok keypad untuk menaip sms. fuhh terrer!

syikin
aahh! dia saja buat2 tak faham!

semut
saya tahu anda rockers sejati. semut, macam mana nak upload lagu dalam blog ya? ajar saya!

hitomi
pura2 sibuk dan konon2 banyak peminat..

pegawai khalwat
saya cuba kelak.. lepas tu telan terus phone tu.

Ayu said...

cikgu zainal ngajo subjek apa tuh hehehe agaknya subjek cara-cara menjawab sms hahaha.. tp bersangka baik, dia mungkin sdg membantu anak muridnya melalui sms

kunci hilang said...

cikgu zainal mengajar muzik lorr.

gitarkapok said...

ayu
ya, bersangka baiklah! dalam zaman komunikasi, macam2 cara pembelajaran..

kunci hilang
cikgu zainal terer! mengajar apa saja subjek!

bungabiru said...

sabarlah sayang...cekgu zainal ada urusan 'penting' perlu dibereskan. hangin2 jgn bawak balik ghumah ek;D

Moon® said...

Cikgu zainal buat business MLM kot pasal tu busy.. hehehe

sinaganaga said...

"tit tit tit tu kat sekolah mana ya?" pegawai jabatan

ha ha.

jamri said...

apa cerita tebaru pasal hp? boleh bawak masuk ke kelas ke tak?

cuaca said...

cikgu zainal ajar subjek elektronik

Romantis Selatan said...

nama anak murid masuk website, dari gaya nama anak-anak murid tu macam nama orang Johor ya tak?

Romantis Selatan said...

patutlah memang johor macam mana saya boleh terlepas pandang... dah pening belajarlah ni... rehat sambil membaca bloglah pulak...

best baca blog cikgu cikgu ni, banyak ilmu dan pengajarannya...

gitartong said...

bungabiru
sayang?? errkk? saya tidak pernah bawa hangin dalam rumah. tapi lepaskan hangin tu selalu. hahahaha!

moon
ya! saya baru teringat! susu.. apa tu?? ha! susu **G

sinaganaga
en pegawai harus buat pemantauan selalu. selepas itu jangan lupa tinggalkan shumbangan. jangan risau, layanannya kelas khas (bukan VIP).. hahahaha!

jamri
budak2? haram.. cikgu? makruh..

cuaca
ya. berkaitan.. semua subjek boleh.

romantis selatan
hahaha! tidak apa. khilaf tu biasa.. terima kasih kerana datang.. dan baca..

ibuVouge said...

baru nak melawat pengantin baru...sihat semua..
huby IV mmg vibrate tpon di sekolah..sbb tu kekadang IV call x angkat
IV pulak hangen..hehe

wickedwitch said...

wahaha... kelako aa plak. susah jadi cigu ni yeh. nak gi mana pon kena jaga adab, jaga pakaian sume eh. kang org keliling ckp hape lak ;)

wickedwitch said...

kenduri kt pontian tu kat mane eh? coz saye pon org pontian gak...

JBM8141 said...

*salam*
cikgu zainal mungkin sedang bercinta.

Sayuti said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sayuti said...

(senyum)

gitartong said...

IV
alhamdulillah semakin sihat.. bersabarlah IV

wickedwitch
tapi apa yang saya pakai ok je. kenduri itu di telok kerang. anda di mana?

JBM8141
mugkinlah, sedang hangat!

sayuti
(sengih)

wickedwitch said...

saya dok kat area town. dekat ngan tepi laut nuu. tapi 1st time la jumpa bloggers yang tau pontian ni katne ;)

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! http://www.neurontin-withdrawal.info Free photos of women peeing water filter rating jenna jameson cheap air flights travel tips Baccarat crystal stemware game hosting provider Nude water bondage Canadian home divorce kits water filters los angeles culinary school Voip rufnummer registrieren 032 basketball Iosis ford Palm harbor ib roulette guide loss product weight M363 vicodin anti virus patagonia primo jacket