Tuesday, March 21, 2006

Kad Kahwin





Pada suatu hari bekerja..

Nokia3110: abg kt mana?

SamsungSGH-100: kinik krjn tmpoi.. Nak cek drh. Tp x jd..

Nokia3110: Psl pe?

SamsungSGH-100: Silap hr.. Nak cek drh, ada hr2 ttentu dan kinik2 ttentu.. Hr lain la sttlekn.. Sia2 je dtg..(sebut pasal minyak kang..) Sian kat anak2 murid yg ditglkan (konon..)

Nokia3110: Ooo.. pas ni?

SamsungSGH-100: Komtar jap.. Amik kad..

Nokia3110: Siap ke?

SamsungSGH-100: Hrp2.. Ikut tarikh la.. Kalo x siap, kira carik nahas org tu! (sudahlah nak ‘check’ darah tak jadi!)

Nokia3110: Apa lg yg blum buat?

SamsungSGH-100: Lain2 hal sttle dah..

Nokia3110: Potostet ic? Saksi?

SamsungSGH-100: dah.. (payah betul nak kahwin)

Nokia3110: Brg2 hntran? Cmplete?

SamsungSGH-100: Beres.. (Dah rabak pun)

Nokia3110: Smua dh lgkp?

SamsungSGH-100: (sambil refer rukun nikah..) Dah2.. tgl nak cek drh je..

Nokia3110: Btul ni? Smua dah lgkp?

SamsungSGH-100: Dah la.. Ape lg aygku ni?

Nokia3110: Btul dah lgkp?

SamsungSGH-100: Amende lg?? (bengang dah ni!)

Nokia3110: Ilmu? Iman? Amal?

SamsungSGH-100: Ehh.. Amende.. Slogan utk.. lencana skolah baru eh.. (helah bela diri)


p/s: dikesempatan ini, aku menjemput semua kawan2 yang mengenali diri ini, yang baru nak berkenal-kenalan, yang berniat nak mengurat, pada mereka yang aku dah mula nak mesra dan pembaca2 blog aku untuk hadir dan merasa nasik minyak aku.

Pada kawan2 semaktab, sori.. aku tak dapat nak post sorang satu kad kawin aku atas sebab menyahut seruan kerajaan untuk mengubah gaya hidup. Aku guna ruang inilah. Jadi, bolehlah korang save kad tu untuk pelan ke rumah. Suka hatilah nak datang KL ke, Pontian ke. Yang mana dekat. Korang mesti datang! Jangan pulak datang berlenggang je! ha..ha..ha!

34 comments:

atok said...

petikan entri:

"dikesempatan ini, aku menjemput semua kawan2 yang mengenali diri ini, yang baru nak berkenal-kenalan, yang berniat nak mengurat, pada mereka yang aku dah mula nak mesra dan pembaca2 blog aku untuk hadir dan merasa naik minyak aku."

terasa kecut pulak nak pegi. *aku pasti salah ejaan saja tu...*

p/s: yeay... yg pertama!!!

gitartong said...

tenkiu atok..
ralat.. dah diperbetulkan.. dtg la tgk masjid yang nak dibina..

blackpurple said...

Atok memang cekap....hehehe...

InsyaAllah kalau tak malu datang....hehehe...

Syikin said...

saya ni baru jer kawin (kat 8 thn gak :D), nak tanyalah, kot2 tertinggal ketapi, syarat nak kawin sekarang kena check darah ke? utk apa tu? utk tau kita pesakit hiv aid or not ke? kalau betul utk tujuan tu, kalau org tu confirm ada hiv..tak dpt kebenaran kawin ke oleh jbtn agama ?

Anonymous said...

blackpurple
atok cekap dan prihatin.. dtg je black. takde hal pun..

syikin.
kalo kat johor tu, memang dah diwajibkan. kalo ada hiv positif, kedua2 belah pihak dah tau, tidak digalakkan untuk berkahwin. tapi kalau nak jugak, tanggung sendiri le.. GT clean.. bleh kawin..

analara said...

bab cek darah tuh bukan kat johor jer ke kene?
apapun, selamat menempuh alam rumahtangga.. :D

gitartong said...

blackpurple
atok cekap dan prihatin.. dtg je black. takde hal pun..

syikin.
kalo kat johor tu, memang dah diwajibkan. kalo ada hiv positif, kedua2 belah pihak dah tau, tidak digalakkan untuk berkahwin. tapi kalau nak jugak, tanggung sendiri le.. GT clean.. bleh kawin..

Moon® said...

GT, selamat menempuh alam rumahtangga mesti excited kan tak sampai sebulan pong lagi. Insya allah kalau ada masa kat KL tu nanti pegi... boleh ke? hehehehe

MAMARISYIA said...

kihkihkih...atok terror ko...syikin..maks baru nak masuk 5 thn kawin :D...Gitartong...aku kalau datang tak berlenggang..pasal aku bawa anak...muahahahah...ko nak hadiah ape?kawan2 ada sapa2 nak pegi kenduri kawin gitartong???

ibuVouge said...

wah selamat penagntin baru
MR jom kite gegaq umah dia jom..
selamat menempuh alam perkahwinan.alamak IV baru 3thn la kahwin..

Syikin said...

ohh..gitu kisahnya. tapi, kalu yg ada hiv positif tu nak kawin gak n pasangannya yakin n tawakal pada Allah..teruskan.tapi demi kesihatan pasangan, pakailah pelindung apa yang patut.tak dpt anak sendiri tak per, amik anak angkatlah.
ok GT..moga mudah segala urusan nak bernikah ni. suami saya citer, masa nak kabul tangan tok kadi tu, dia rasa suasana mcm tiba2 sunyi asing jer..tp cepat2 dia qabul..kalau tak terlupa, tergagap. banyak2lah selawat k, agar senang nak qabul.

gitartong said...

analara
rasanya kat selangor dah kena check darag jugak

moon
dtg la.. bawak abg sekali

mamarisyia
hehe.. bawak la sekali anak2.. hadiah ape ek? nanti jap pikir..

IV
jangan la gegaq rumah aku.. roboh rumah hamba.. datang eh..

syikin
baru2 ni dah tgk pakcik sedara bernikah, dalam keadaan rumah yang kecik, dan ramai orang, GT pun turut sama berdebar, menggigil dan berpeluh2.. harap2 saya senapas la..

Alex Lacey said...

Harap2 selamat la....hubby cakap asal ikhlas mesti no problem punya...dia dulu pun lafaz ok, tapi bila nak sain, terketar2 hehehehhe

Syikin said...

Amin...

ontahsapo said...

ni den ni ko jomput tak? kut kalau tak jomput den hontak kau dgn gitar tong den ni...

selamat walimatul urus...

regards,

Kopi Suam said...

Tahniah dari aku sekeluarga...aku baru 4 tahun kawin...teringin le nak rasa naik oppsss nasik minyak hang le nizam....

IV, MR jom konvoi..heehh..menarik ni..

bunga rampai said...

Salam,

Didoakan semoga rukun damai bahagia sentiasa penuh kesyukuran. Amin.

MAMARISYIA said...

Jom Zira...IV dah ok...

Hamka said...

kau nak belajr tak
"bagaimana nak bersetubuh cara islam?

atau, "bagaimana nak inzalkan isteri?"

he he he

email aku...org yg belum ada niat kahwin, tak boleh

ha ha ha!

Hamka said...

aku tak puas lagi ketawa

HA HA HA HA HA

Moon® said...

Ambooi hamka siap nak ajor lagi.. for sure GT dah hafal kat kepala dia.. heheheh

Chop confirm ke nak gi? cam nak join sekali je...

gitartong said...

AL
meremang bila kenang pakcik nikah hari tu..

syikin
ya rabbal alamin..

ontahsapo
no porblem dtg la.. jangan hompuk, den nak nikah ni..

bunga rampai
salam. timo kasih

MR
GT nak kenal gak dengan pemblog2 tegar ni..

Hamka
aku pun dah ada skit2. tapi perlu dimantapkan lagi. terutama bab inzal-menginzalkan ni.. nanti aku mail..

moon
bleh.. moh le meramaikan..

Tok Rimau said...

Gitar,
Kau dekat je dgn aku. Mungkin aku hantar by hand atau kau datang ambil sendiri. Ayah Kita Bos.

ibuVouge said...

jom MR,ZIRA,MOON
kite pi umah GT
sapa lagi nak joint
takut nt kenduri kahwin jadi ghatering lak..xpe kan GT, kite org tak kaco ko..kan kekawan..
Serbu..!!!!!!!!!!!!!!

ron97 said...

hahaha.
aku baru check semalam.
N/R
hahaha.
berani dia +ve kan aku.
hahaha

aku takdapt dtg.
kena bertugas hari bersama pelanggan.apapon.
selamat hari guru

Sayuti said...

(tak dapat melihat gambar2 yang dihostkan dekat blogger dari ofis. mungkin akan pergi ke cc untuk melihatnya nanti)

selamat berkahwin.

Pnut said...

Selamat pengantin baru....
dekat je..mcm nak pegi..tp tak kenal..heheheh

gitartong said...

tok rimau
aku ku perpanjangkan dengan mengemail anda.

IV
orait la tu..

ron97
hari guru 16 mei.. ha ah dah dekat..

sayut
selamat berkahwin pada anda juga.

pnut
tak kenal, kita berkenalan le.. bwk abg.. hehehe

atok said...

marilah kita pegi. IV, MR, Moon n sesapa lagi la. mcm mana nk rancang?

kadok said...

selamat pengantin baru gt...semoga berkekalan...salam blog

Pnut said...

Insya-Allah, siapa lagi geng jurnal yang dijemput? kalau ade geng kami pergi nanti...

kita sudah korek semua entry awak sepanjang pagi...terus melekat..best...sbb saya suka muzik juga..dan hampir nak jadi cikgu muzik juga....tp tawaran uitm dtg dulu...

Kopi Suam said...

kak pnut..kita adalah laa..azira..azira geng jenel...dulu2 dulu tu alaa iskhh. jom lah kak lama tak jumpa najmi..

IV, MR ,Atok..kompom laaa..kalau nak gi sampai sama2 baru syok kasi gempak wediing si nizam ni....


MR harus kau bawak hadiah besar2 tau..nizam ni dulu peminat no satu kau

Pnut said...

Zira...tau..saya selalu pi blog awak...heheheh...awak je tak mai tgk blog kita....

ehh sori GT-jadi ruang jejak kasih lak

zino said...

tahniah..
selamat pengantin baru..