Friday, August 04, 2006

Dari Israel Dengan Cinta






Dari Israel Dengan Cinta
(Supaya Kalian Bisa Tersenyum)


Kamilah bangsa yang mampu
Tersenyum pada mentari
Sewaktu anak-anak kami
Sibuk mengeja cinta
Buat tatapan kalian
Sebelum dibunuh kami.

Terbakarlah kalian dalam pijar cinta
Sebelum suram membunuh siang
Dan supaya
Rembang malam nanti
Kami bisa menghitung
Nyawa-nyawa yang berlari
Dengan jari-jari kami.


Sajak: Hafeziftiqar (Penyair E-sastera)
Normanby Road, 2 Ogos 2006,
10.00 pm, Australia.
Tiada daya melainkan dengan izin Allah.
Selamatkan saudara kami.

Lagu: gitartong

lagu barunya di sebelah. Saya cuba letak di entri tapi terlalu lambat di'loading'

Pss.. Oleh kerana saudara AJ amat meminati dan mengkagumi Iwan Fals maka saya cuba membuat lagu ala-ala itu agar AJ terus meminati saya. haha!

dengar lagunya di http://www.bolt.com/gitartong/audio/1832473

11 comments:

blackpurple said...

Bila nak release album ni cikgu...?

Ya..ya...Lebih enak jika didengar dengan extra bass dan sub woofer....

abdullahjones said...

Gitartong, kamu terlalu gemar memakai topeng pada suara. Hilangkan segala gema pada suara. Biarkan suara yang asli tanpa teknologi dan lagu ini akan menjadi lebih baik.

airmas_sz said...

best lagu tu bang ... album dah siap ker bang

kingbinjai said...

sajak yang baik! cepat la siap!

debikdebuk said...

aku tak sampai hati nak tengok kekeaman israel laknatullah.

doakan kemenangan tentera islam

debikdebuk said...

aku tak sampai hati nak tengok kekeaman israel laknatullah.

doakan kemenangan tentera islam

Pegawai Khalwat said...

Apo nak dikato!

gitartong said...

blackpurple
album? nantikan.. kadang2 saya nak bereksperimen juga

AJ
reverb penting sebagai pelunakkan suara. lebih menyentuh. tiada effect yang melampau pun.

airmas
belum siap. ada masalah

king
nantikan.. haha!

debikdebuk
insyaallah..

pegawai khalwat
macam2 boleh di kato!

Izhal said...

siap sign nama... biadap... mungkinkah depa nak tanah lubnan sebab nak buat paip minyak ke israel??? takkan sebab Hizbollah saja ni... project paip ini ada dalam 'operation shekinah'

cuaca said...

tgu relese jer nih...

esis said...

woooowwww