Wednesday, November 01, 2006

sampah-sampah kecil

Hampir setiap hari laman rumah bujang saya di TSP, dipenuhi dengan kertas-kertas kecil ini.






Hari ini saya kutip dan buang, esok pasti ada lagi. Kadang-kadang saya sudah tidak larat untuk mengutip dan membuangnya. Tetapi mata pula yang tak sanggup melihat bersepah merata-rata.












Hari ini saya kutip dan letak di sini pula.
Manalah tahu, barangkali ada yang memerlukannya. Haha!



11 comments:

gitartong said...

ye la.. raya ni kan dah banyak habis. kut la ada yang sesak.....

zino said...

itu semua bekalan utk musim kemarau .. terutama lepas raya ni hehe

kingbinjai said...

ko kene buh papan tanda, "dilarang membuang sampah di sini"

Mazudi said...

Laaa.. rezeki tu beb. Nanti kumpul kumpul pastu jual. Sekilo dekat RM2 jugak kot harga kertas sekarang.

Muahahah.

gitartong said...

zino
ambillah no phone tu. hehe

kingbinjai
mungkin "dilarang buang bisnes kad disini" lebih sesuai

mazudi
haha!

esis said...

hahaha ko jangan mengarut....

ada kawan aku yang hanya tinggal blog sahaja.

blackpurple said...

Kalau kad ok lagi... Kumpul2 boleh jual kat tauke surat kabor lama......

Roller shutter ofis aku habis kena tempek stiker diaorang... hangin betul...!!!!

gitartong said...

esis
kenapa?

blackpurple
jangan kau bakar roller shutter tu dah la..

Lan Rambai said...

err.. er.. nak call ke tak ek.. er.... err...

ko ada share tak dalam itu company? haha

Anonymous said...

Kalau kat sini pun banyak juga sampah2 mcm ni. Boleh kata hari2 ada...selalu bila ada aje, terus saya buang.

gitartong said...

lan rambai
aku pun kadang2 sesak de. ini pulak nak bukak syarikat pinjam wang!

yus
saya kadang2 tak larat!