Monday, May 22, 2006

Tragedi Satu Pagi



PADA SATU PAGI
BANGUN TIDUR TERUS AKU MANDI
SEJUK-SEJUK BEGINI
MATA MENGANTUK LAGI
DAH NASIB SEKOLAH PAGI

LEPAS AKU BERSIAP
SARAPAN EMAK PUN DAH LENGKAP
CEPAT-CEPAT AKU HIRUP
MANA YANG SEMPAT AKU SUAP

PAGI MASIH GELAP LAGI
LAJU-LAJU KU HAYUN LANGKAH KAKI
KAWAN-KAWAN AKU PUN TAK SAMPAI LAGI
AKU SORANG-SORANG DAH TERPACAK DISINI

RASANYA DAH LAMA AKU TUNGGU DISINI
MANA PULA BAS SEKOLAH
AKU TAK SAMPAI-SAMPAI LAGI
BARANGKALI BAS AKU ROSAK LAGI
KAKI DAH LENGUH BERDIRI DI SINI

LALU SEORANG TUA
BERBASIKAL TUA
LANTAS AKU PUN TERUS BERTANYA

“Pakcik-pakcik, jam sekarang pukul berapa?”

“Hah! Baru pukul lima pagi?”

BARU PUKUL LIMA PAGI

ALA.. EMAK JAM EMAK DAH SALAH KUNCI
AKU PUN BALIK SAMBUNG TIDUR LAGI

TRAGEDI SATU PAGI
TRAGEDI SATU PAGI
TRAGEDI SATU PAGI


Hahaha! Pernah terjadi pada anda? Kalau pernah, TAHNIAH!



PS: kepada Ron97 saya belum ada video klipnya, hang buatkanlah! Tapi tak nak New Kids Out The Block punya!

35 comments:

cuaca said...

hm..hm.. cuaca mcm pernah mengalami situasi begini
menunggu trak sekolah jam 3pagi kenapa sunyi?tak dengar pun pingan mangkuk berbunyi rupa2 nya jam tersalah kunci...baru lah padan muka sendiri

gitartong said...

cuaca
ada lagunya, saya sedang cuba untuk mengupload.. sabar

gitartong said...

cuaca sudah mengomen ketika saya sedang bersusah payah mengupload lagu tu! cepat sungguh!

cuaca said...

blog uolss cuaca angap as a BWS hehehehe....bukan mcm blog cuaca yg sunyi....well done cuaca suka baca tulisan kamu....

Syikin said...

nasib baik pakcik tu orang, kalau HAN**, waaa...jadi citer lain pulak

Ajzie said...

hihi..suka lagu cikgu..huhu
Tp bukan pakai gitar tong aje kan.kan kan.

Salam

ron97 said...

hahaha
kena tipu ngan mak hang
hahaha

takdak video klip
aku malas
hahaha

MAMARISYIA said...

hahahahah....lirik dah best...tapi sayang tak dapat dengar tone lagu ni macamana!!

Moon® said...

Dah ok bila lagi nak masuk AF... hehehehe

Anonymous said...

best lagu ni. lagi best kalo ada video klip. kan kan.

Anonymous said...

best lagu ni. lagi best kalo ada video klip. kan kan.

esis

sukaatiaku.blogspot.com

gitartong said...

syikin
kalau hantu kena join seakers!

wilhelm~achtzethn
susah betul nak mengeja dan menyebut nama anda ini! gitar tong untuk 'guide' je

ron97
haha!
jam saya yang menipu!
haha!

haha! hampeh!
pemalas!
haha!

MR
alamak rugilah tak dapat dengar, nanti beli CDnya ye. support sikit!

moon
saya dah cuba, dan lepas, kemudian tarik diri semula. pasal beri laluan kepada budak mudalah! sebab bukan lawan saya diorang tu! hahaha!

esis
anda buatlaa.. saya tiada kamera.

yus said...

Not bad, lagu dan lirik memang ngam. Tersenyum saya mendengarnya..., betul kata Kak Syikin, nasib baik bukan "Han..., Kalau tak naya jer.

Tok Rimau said...

Tanya orang tua tu: "Pukul berapa Datok Harimau?"

Pegawai Khalwat said...

Yang hang tengok jam emak tu pasai apa? Hang tak dak jam sendiri?

Dia kunci awal sebab dia nak bangun awal, senang buat kerja.

Hang tu patut kunci jam sendiri....

ontahsapo said...

kau dah boleh buat album ni, sure byk sekolah nak ambik jadi maskot diorang...eh duet dgn tok rimau la...

gitartong said...

yus
nantikan albumnya!

tok rimau
anda kah yang menaiki basikal tua itu?

Pegawai Khalwat
jam habis bateri

ontahsapo
ceh! maskot! teddy bear ke? haha!

blackpurple said...

Seorang cikgu yang berbakat besar ! Boleh jadi tokoh guru tahun depan ni...hehehe

bunga rampai said...

Wow!! Wow!!

Cayalaa cikgu :))

Salam.

Orochi said...

pernah terjadi kat aku masa belajar kat u dulu bangun pukul 3.00 pagi siap-siap nak gi kuliah. bila nak buat album ni?

Alex Lacey said...

hehehe...baru dpt dengar...streaming ni lambat sikit..kejap2 stop...bila dah lama baru boleh dengar continuous...

mcm ada suara latar je bab lalalala tu...sape tu?

perkara cam ni tak pernah plak terjadi kat akak...

sya said...

Nasib baik kol 5 pagi, kalau kol 2 pagi.. bukan pakcik yg dijumpa

ibuVouge said...

heheheh
jumpa sapa ye kak sya ....
Gt buatla rakaman.IV org yg antara nak beli

BooK said...

cikgu gitar:
kau dah mabuk menyanyi ke skrg?

Syikin said...

cikgu..lupa pula, antorlah demo tape kat mana2 syarikat rakaman. suara tu blh dijual...

gitartong said...

blackpurple
cet! tak baik langkah bendul..

bunga rampai
macam nampak persembahan akrobatik lagaknya. WOW!

orochimaru-sama
ha kan! ada!
album? saya nak buat kulit dulu.. saya sedang mencari pakar2 grafik untuk membantu sayalah! untuk kulit album. ada yang sudi tak membantu?

Alex Lacey
suara saya juga. 100% local product.

sya
jumpa tok rimau

IV
tunggguuuuu!

book
dari dulu saya mabuk!

syikin
zaman sekarang dah tak main demo2. buat dan jual sendiri! nantikan kemunculannya eh!

kunci hilang said...

cikgu,
memang best.
Satu hari nanti buat 'live unplugged', boleh?

Pnut said...

hahahah aku pun pernah kena camni...tapi aku mandi bersiap nak ke sekolah pada hari Jumaat (kedah hari jumaat tak sekolah..)

malu kena gelak seisi rumah...

Ku Keng said...

Pak cik tu nak kemana?

booGie said...

Selamat sejahtera Cikgu!
lalalala...(ikut lagu).

ron97 said...

alamak,
aku salah masuk ke?

gitartong said...

kunci hilang
kalau live pakai gitar tong!

Pnut
hahaha! saya tambah gelak!

keng
mengapakah soalan ini yang ditanya? saya pun tidak terfikir.

boogie
mari nyanyi sama!

ron97
sila2, tambah lauk!

Kopi Suam said...

wah cantiknya wajah baru blog kau ni nizam..org2 seni ni memang kreatif :)

semut said...

hmm..aku masih terpikir-pikir.nak buat lagu apa untuk di emel kepada encik cikgu gitar pengantin baru nih.hehehe

Anonymous said...

best regards, nice info » »