Monday, May 08, 2006

Cerdik

Kelas 3 cerdik


ketika murid-murid sedang menyiapkan tugasan yang diberi,



Mohd Nurdinie: Cikgu! Saya jumpa duit!

Saya: Tanyakan dengan kawan-kawan, siapa yang hilang.

Mohd Nurdinie: Kenapa pulak?

Saya: Pulangkanlah!

Mohd Nurdinie: Saya jumpa dalam poket.. poket saya..

Saya: Kau! meeeeemang cerdik! (sambil meng'karate' tengkuknya)


Pss.. ucapan jutaan terima kasih kepada mereka telah memberi nasihat dan tips yang amat berguna kepada saya dan isteri (memang saya perlukan. kalau ada berilah lagi). Terima kasih kerana turut bersama-sama melompat kegembiraan!

kunci hilang
ya.. saya risau, bukan takut..

27 comments:

atok said...

patutlah dipanggil kelas 3 cerdik. mmg patut!

ibuVouge said...

cuba kaji kenapa dia buat drama tu..mungkin kelas itu cerdik tapi kurang perhatian..mungkin la

MAMARISYIA said...

muahhaha..kalau aku jadi ko mesti aku stress dapat anak murid terlampau cerdik!!

Kopi Suam said...

cikgu ni sporting laa..best betul siap boleh main karete tengkuk anak murid lagi...heeh heehh

BooK said...

cikgu gitar:
dulu
aku memang rapat dengan cikgu
sampai sekarang
kalau diorang jumpe family aku mesti tanye pasal aku
aha

Pegawai Khalwat said...

Cikgu karate anak murid?
Keganasan domestik.

Mengajar anak murid untuk mengkarate kawan-kawan.

Lepas ni mak bapak tanya anak murid, "sapa ajar?"

Maka menjawablah, "Cikgu Nizam!"

Alex Lacey said...

kakakak...sungguh cerdik budak itu...bakal jadi loyar tu hahahhahaha

Ahkak Garang said...

cikgu sekarang dasat ye? main karate student. cikgu dulu selalu denda berdiri atas meja... sapa pakai skirt habis la... muahahha...

ha... esok dah masuk 4-6 minggu pergi scan kandungan... upload satu kali gambo scan tu sini...

sharing is caring ma...

* apalah me merapu petang-petang ni? demmm...

gitartong said...

atok
cerdik yang terlampau!

IV
tidak perlu studi, budak ini memang suka melawak..

MR
kadang2 saya kepenatan juga

KS
belum lagi tengok saya wrestling sambil meng'grip' tengkuk. tapi kena ada skil, mati pula anak orang. meng'acah' je. yang tak mahir jangan cuba2 buat!

book
ye. cikgu saya yang dulu pun. saya pernah berangan untuk berkahwin dengannya.. hahaha!

Pegawai Khalwat
saya pula belajar karate dalam tv! tu belum saya bercerita bagaimana saya menghempuk dengan gitar tong saya! betul!

Alex Lacey
memang loyar! bakal lawyer barangkali.. amin..

Ahkak Garang
tak main denda macam tu, saya tak perlu denda sebegitu, cukup dengan menjegil mata! pasal scan tu, saya akan mempertimbangkannya kemudian.

Syikin said...

HEHE..itulah kalau dpt budak bijak..kita yg terkedu balik atau berjaya menyenyapkannya..

eh, apa punca maslaah hingga sinagaga tu teruk kena kutuk? saya hanya baca komen2 org yg kutuk dia tu..

zino said...

karate!!!

kalau jentik je ada yg terduduk nanti tu hehe.. dah jangan buat lagi.. hehe

apa yg di risau kan.. kira je hari ke hari.. dan appointment ke klinik bila sampai masa nya.. hehe

FaEzHussain said...

nasib baik cikgu sporting....
selamat la anda sekeluarga...jgn lupa makan folate until 14 minggu... :)

abdullahjones said...

hahhah.

abdullahjones said...

hahhah.

tuan tanah said...

:)

semut said...

cikgu,
aku kalau marah,
aku belasah meja guru.
aku tumbuk.
aku tendang.
aku hempap.
tak pun aku tumbuk black board.
kemudian kelas akan diam untuk satu jangka masa yang agak lama.
kalau orang tanya kenapa tumbuk semua tuh.
aku geram.
nak tumbuk bebudak tak boleh.
haha.

*psst..kalau kamu beranak sedozen sekali pun, tetap tak kan sama dengan menjaga anak orang lain walaupun seorang. Letih.

gitarkapok said...

syikin
bijak.. bijak.. yang bermasalah bukan naga kut.

zino
haha! saya tak nak buat lagi cikgu!

faezhussain
folate? amende pulak tu? saya ada soalan untuk doktor, nanti saya mail!

jones
hampeh!

tuan tanah
muah!

cikgu semut
lagi bagus sebegitu. saya risau ada yang masuk hospital disebabkan ke'baran'an anda!
betullah semut! nak di'tangan' anak orang, kalau tak pandai belajar, salahkan orang yang ajar! saya letih juga..

ron97 said...

kalau aku
aku patahkan tengkuk dia jer

blackpurple said...

Aku nak suruh bapak Mohd Nurdinie tu saman cikgu gitar sebab mengkarate anak dia.... hehehe

ontahsapo said...

jgn karate lebih2, nanti masuk court pulak...

Moon® said...

Bijak-bijak.. nilah budak zaman sekarang boleh kenakan kita balik.

Jangan lebih karate kang dapat surat saman pulak, masuk paper satu malaya tahu.. hehe

Pnut said...

Anak saya baru tadika 5 tahun, suatu hari cikgu dia bgtau, dia ckp kat cikgu
"teacher, may i go to toilet"

cikgu pun iring sampai bilik air, dan cikgu ckp "take off your pant"

dia jawab "sape kate saya nak kencing? i want to wash hand," hahahahah tergelak saya,
bila cikgu dia cerita,

bila ditanya dia menjawab, "ye la teacher tu, kalau kita cakap nak pergi toilet, ingat kita nak kencing je, kita nak wash hand la,"

heheh tu baru 5 tahun, esok lagi lima tahun pening cikgu dia..

JBM8141 said...

cadangan aku utk balas dendam

CikguGitar: Mohd Nurdinie!!!
Mohd Nurdinie: saya, cikgu...
CikguGitar: Guru besar nak jumpa
Mohd Nurdinie: Kenapa guru besar nak jumpa saya???
CikguGitar: Sapa kata guru besar nak jumpa awak? Dia nak jumpa saya...

tapi once ko dah set benchmark loyar buruk, masalah gak nanti. lupakan je la.

Romantis Selatan said...

Versi Romantis Selatan

Mohd Nurdinie: Cikgu! Saya jumpa duit!

Saya: Tanyakan dengan kawan-kawan, siapa yang hilang.

Mohd Nurdinie: Kenapa pulak?

Saya: Pulangkanlah!

Mohd Nurdinie: Saya jumpa dalam poket.. poket saya..

Saya: Maka pulangkan kepada dirimu...

Orochi said...

apsal tak karate leher budak tu sampai patah? Ha ha ha...

kunci hilang said...

boleh jadi emak Nurdinie suka main sorok-sorok duit. Biar Nurdinie cari sendiri. Kali ini tempat soroknya dalam poket.

Macam-macam.

p/s. selepas dikarate Nurdinie harus 'risau' untuk beritahu jumpa duit lagi. Ha ha.

sinaganaga said...

HA HA.
Aku suka kau.
HA HA.