Friday, June 15, 2007

Bukannya susah sangat!

Mereka yang berkunjung untuk mencari Alat Bantu Mengajar disini pastinya hampa setelah membongkar segala isi perut blog saya ini kerana tiada apa-apa yang boleh dibawa pulang. Untuk tidak menghampakan kalian yang mencarinya di sini, saya hadiahkan sesuatu untuk anda dengan ucapan,

JANGAN JADI PEMALAS, BELAJARLAH BUAT SENDIRI. Terima kasih.

Berikut di sediakan pautan untuk pengunjung memuatturun persembahan MSpowerpoint bagi matapelajaran Bahasa Melayu Tahun 2. Diharapkan persembahan slaid MSpowerpoint ini sedikit sebanyak dapat membantu guru-guru mempelbagaikan kaedah P&P.

Bencana alam

Kata ganda

Kata hubung

Sifat-sifat yang baik

Kata seru-Kata Bilangan

Uji ingatan saya

Kelasku syurgaku

Kata Adjektif

Mari melancong





Bagaimana untuk memuatturun?

1. Klik pada tajuk persembahan MS Powerpoint, selepas seketika, akan muncul browser ini:



2. Klik, (Click HERE to start download file) akan muncul browser ini:


3. Klik butang 'save' dan simpan fail ke tempat yang anda kehendaki.


Selamat mencuba!

4 comments:

gitartong said...

Kenapa tahun 2. sebab saya mengajar tahun 2 laa.. itu saja yang saya ada

blackpurple said...

Canggih sekarang ni ekk cikgu. Dulu aku presentasi projek tahun akhir U pun pakai slaid sekeping-sekeping tu, kemudian tembak ke skrin pakai projektor. Sekarang Tahun 2 pun dah pakai multimedia segala...

gitartong said...

blackpurple
beruntung betul budak2 sekarang. zaman saya dulu belajor menulis atas batu je..

Pegawai Khalwat said...

Dulu kena bawak papan ke sekolah.

Eh... batu la tu orang panggil.

Habis seluar sekolah kena kapur.