Wednesday, May 16, 2007

Lilin yang terbakar




Jika kamu guru, pastinya anda sedang sibuk membuka bungkusan-bungkusan hadiah dari anak murid anda yang berkarung-karung itu.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Selamat Hari Guru, Cikgu!" ucap Andek Mohd. Amienudin (2 Mahir).

9 comments:

spyz said...

berapa karung ko dapat?

itu karung guni mcm cerita alibaba ke??

hoi hoi ya hoi...

p/s org umah aku dpt sekeping kad aje.. haha.. tapi actually sambutan kat sekolah, last day sblm cuti nnti..

Pegawai Khalwat said...

Ha ha...

Entah-entah karung plastik merah bungkusan goreng pisang tu ja.

Tu yang berbungkus tu.

gitartong said...

spyz, pegawai khalwat

saya tahu anda jeles. Kami dapat banyak hadiah. Hahaha!

blackpurple said...

Kesian cikgu sekolah memandu. Tak ada siapa pun nak ingat...

nUr@dDeEn said...

Aiseymen, aku lupa nak ucapkan sesuatu yg paling istimewa utk ko:

SELAMAT HARI GURU, Cikgu GitarTong!!

Guru umpama lilin
Membakar diri
Demi menerangi insan lain
Ingatilah jasa guru
Meskipun hayat dikandung tanah!

bunga rampai said...

Salam Cikgu :)

Teringat Hari Guru, teringat kat Cikgu Gitar, tapi hari ini baru sempat menghulur ucapan Selamat Hari Guru. Moga hari-hari yang dilalui diberkati, moga Tuhan memudahkan urusan mendidik anak-anak murid.

Hadiah apa paling cun?

Pa'chik said...

selamat hari cikgu, guru.

kemat said...

aku fikir kamu yg memimpin guru2 di sekolah itu nyanyi lagu " kamu guru malaysia"

selamat hari guru..

zizie ali said...

jgn jadi lilin. jadilah ais. sejuk dan menyejukkan.